Wok med KveiteWok og sjømat er en god kombinasjon.  Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris.

Ingredienser

- +

600 g  kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 dl  salt
6 dl  vann
1 stk  chili, rød
2 ss  koriander, frisk
1 dl  soyasaus
2 ss  sesamfrø
1 stk  løk
4 stk  selleri
100 g  rettich
1 stk  gulrot
1 dl  olivenolje
150 g  spinat
100 g  bønnespirer
2 dl  fiskekraft
4 ss  persille, frisk
   maisennajevner, lys
   salt

Tilbehør

   jasminris
   soyasaus
   sweet chilisaus

Framgangsmåte

  • Skjær kveiten i terninger.
  • Bland salt og vann, og la kveitebitene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
  • Ta ut kveiteterningene, skyll dem og tørk godt med tørkepapir.
  • Finhakk chili og koriander, og bland sammen med soyasaus og sesamfrø.
  • La kveiteterningene ligge i marinaden i 2-3 timer, og hell av marinaden.
  • Strimle løk, selleri, rettich og gulrot.
  • Stek kveiten i olje i varm wokpanne i ca. 2 minutter, ta den ut og hold den varm.
  • Fres løk, selleri og rettich i ca. 30 sekunder i wokpannen.
  • Tilsett gulrot, spinat og bønnespirer, og stek raskt i 1-2 minutter.
  • Ha i fiskekraft, kok opp og jevn eventuelt med litt maisennajevner.
  • Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.
  • Legg fisken tilbake i stekepannen.

Server med jasminris, soyasaus og sweet chilisaus.

kilde: godfisk.no