Wok og sjømat er en god kombinasjon. Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris.
Ingredienser
600 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 dl salt
6 dl vann
1 stk chili, rød
2 ss koriander, frisk
1 dl soyasaus
2 ss sesamfrø
1 stk løk
4 stk selleri
100 g rettich
1 stk gulrot
1 dl olivenolje
150 g spinat
100 g bønnespirer
2 dl fiskekraft
4 ss persille, frisk
maisennajevner, lys
salt
Tilbehør
jasminris
soyasaus
sweet chilisaus
Framgangsmåte
- Skjær kveiten i terninger.
- Bland salt og vann, og la kveitebitene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.
- Ta ut kveiteterningene, skyll dem og tørk godt med tørkepapir.
- Finhakk chili og koriander, og bland sammen med soyasaus og sesamfrø.
- La kveiteterningene ligge i marinaden i 2-3 timer, og hell av marinaden.
- Strimle løk, selleri, rettich og gulrot.
- Stek kveiten i olje i varm wokpanne i ca. 2 minutter, ta den ut og hold den varm.
- Fres løk, selleri og rettich i ca. 30 sekunder i wokpannen.
- Tilsett gulrot, spinat og bønnespirer, og stek raskt i 1-2 minutter.
- Ha i fiskekraft, kok opp og jevn eventuelt med litt maisennajevner.
- Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.
- Legg fisken tilbake i stekepannen.
Server med jasminris, soyasaus og sweet chilisaus.
kilde: godfisk.no