Egentlig trenger den svært lite smakstilsetninger, men noen urtefylte smørklatter er ikke å forakte. De færreste er forunt god tilgang på ferske sjøkreps; distribusjon av levende vesen er vanskelig og dyrt. Den ferdigkokte er slett ikke å forakte, men den må kun «lunes» på grillen eller i ovnen, slik at urtesmøret smelter. Nyt sjøkrepsen med godt brød til å suge opp hver dråpe av den deilige kraften.
Norsk Sjøkreps
4 personer
8 stk sjøkreps
200 g smør
2 ss
gressløk fin hakket
1 ss
estragon
1 ts
sitronskall
0.25 dl
sitronsaft

salt

pepper
Det er intet galt i edruelighet, bare den ikke overdrives.
– John Ciardi

Slik gjør du
Gratinert sjøkreps med urtesmør
Bland rom temperert  meierismør med finhakkede urter, sitronsaft og skall. Skrubb sitronen under rennende varmt vann og bruk kun det ytterste gule av skallet. Smak til med salt og pepper.
Gratinert sjøkreps med urtesmør
Fersk sjøkreps avlives i kokende godt saltet vann og avkjøles raskt i isvann. Oppbevar kjølig til de skal brukes. Bruk en stor god kniv og del sjøkrepsene i to på langs. Fjern paven og tarmen.
Gratinert sjøkreps med urtesmør
Bruk dobbelt lag folie som brettes litt opp langs kantene. Legg sjøkrepsene med skallet ned. Krydre kjøttsiden lett med salt og pepper. Fordel urtesmøret jevnt over kjøttet før det legges på grillen. Fersk sjøkreps grilles 10-15 minutter. Ved bruk av ferdigkokt sjøkreps, holder det at smøret smelter og kjøttet er blitt lunt. Server sjøkrepsene med en enkel salt, godt brød og sitronbåter.