bjørgens laks,Søte sesamfrø og spenstig chili gir laksen mye smak før den havner på grillen. En deilig salat av eple og avokado runder det hele av. Dette er en frisk og sunn oppskrift.

Ingredienser

- +

800 g  laksefilet, uten skinn og bein
0,25 ts  chili, rød
2 ts  salt
3 ss  sesamfrø
3 ss  olje
1 stk  squash, grønn
   grillspyd

Salat

1 stk  eple, rødt
2 stk  avokado
0,5 stk  sitron
1 stk  rødløk

Dressing

2 ss  dijonsennep
1 ss  honning
2 ss  vann
1 dl  olivenolje
   salt

Framgangsmåte

  • Skjær laks i passende biter, og træ på grillspydene.
  • Finhakk chili og bland med salt og sesamfrø på en tallerken.
  • Pensle laksenbitene med litt olje og vend dem i sesamblandingen.
  • Grill laksespydene i ca. 5 minutter over sterk varme, snu dem i løpet av steketiden.
  • Skjær squash i skiver, pensle med litt olje og grill dem i ca. 2 minutter på hver side.

Salat

  • Skjær eple og avokado i skiver, og press over saften av sitron.
  • Skjær rødløk i skiver og bland den sammen med eple og avokado.

Dressing

  • Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med litt salt.
  • Drypp dressingen over salaten.

Server grillet laks med grillet squash og salat ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.