I denne oppskriften blir torsken ovnsbakt og gratinert med ost og sennep. Og som alltid er tomat og basilikum er en perfekt kombinasjon, og glimrende følge til fisk.
Ingredienser
800 g torskefilet, uten skinn og bein
100 g ost, vellagret
1 ss sennep, grov
2 ss matfløte
2 ss gressløk, frisk
salt og pepper
Ovnsbakte tomater
10 stk cherrytomat
1 ss basilikum, frisk
salt og pepper
olivenolje
Tilbehør
brød, grovt
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær torsken i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.
- Dryss på salt og pepper.
- Riv ost og bland sammen med sennep, fløte og finhakket gressløk, og fordel blandingen på torsken.
- Stek torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Ovnsbakte tomater
- Del hver tomat i to og legg i en smurt ildfast form med snittflaten opp.
- Dryss over salt, pepper, hakket basilikum og litt olivenolje.
- Bak tomatene i stekeovnen sammen med torsken de siste 10 minuttene.
Ha tomatene i samme form som torsken og server med brød.