Kveite-stekt-med-parmaskinke-og-kremet-saus-av-parmesan_largeEn spennende kombinasjon av norsk kveite, italiensk parmaskinke og en kremet saus av parmesan. Serveres med sesongens grønnsaker og med pasta eller potet etter smak.

Ingredienser

- +

750 g  kveitefilet, uten skinn og bein
2 skiver  parmaskinke
   salvie
   smør

Saus

1 stk  sjalottløk
2 ss  smør
2 dl  hvitvin
4 dl  kremfløte
8 ss  parmesanost
2 blader  salvie
   salt og hvit pepper

Tilbehør

   sukkererter
   potet

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker.
  • Legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skivene rundt stykkene.
  • Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig og gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten.
  • Bruker du steketermometer i fisken er den ferdig ved 50 °C kjernetemperatur.

Parmesansaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i smør til den er blank.
  • Tilsett hvitvin og salvieblader, og kok inn til du har ca. en fjerdedel igjen.
  • Hell på kremfløte og la sausen koke på svak varme i ca. 5 minutter.
  • Tilsett revet parmesanost rett før servering.
  • Smak til med salt og pepper.

Server fisken med parmesansaus, sukkererter og potet.