En spennende kombinasjon av norsk kveite, italiensk parmaskinke og en kremet saus av parmesan. Serveres med sesongens grønnsaker og med pasta eller potet etter smak.
Ingredienser
750 g kveitefilet, uten skinn og bein
2 skiver parmaskinke
salvie
smør
Saus
1 stk sjalottløk
2 ss smør
2 dl hvitvin
4 dl kremfløte
8 ss parmesanost
2 blader salvie
salt og hvit pepper
Tilbehør
sukkererter
potet
Framgangsmåte
- Skjær kveitefileten i serveringsstykker.
- Legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skivene rundt stykkene.
- Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig og gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten.
- Bruker du steketermometer i fisken er den ferdig ved 50 °C kjernetemperatur.
Parmesansaus
- Finhakk sjalottløk og surr i smør til den er blank.
- Tilsett hvitvin og salvieblader, og kok inn til du har ca. en fjerdedel igjen.
- Hell på kremfløte og la sausen koke på svak varme i ca. 5 minutter.
- Tilsett revet parmesanost rett før servering.
- Smak til med salt og pepper.
Server fisken med parmesansaus, sukkererter og potet.