Kokte torskeskiver med hjemmelaget karrisaus er en tradisjonsrett for hele familien. Velg det tilbehøret familien liker eller følg vårt forslag i oppskriften.
Ingredienser
800 g torsk, skiver
2 l vann
1 dl salt
1 ts pepper, hel sort
1 ss eddik
Karrisaus
1 stk sjalottløk
1 ts karri
1 ss margarin, flytende
2 dl fiskekraft
2 stk eggeplomme
salt og pepper
Tilbehør
potet
gulrot
brokkoli
Framgangsmåte
- La fiskestykkene ligge i kaldt vann i minst 1 time før koking.
- Kok opp vann tilsatt salt. Tilsett pepper og eddik, og kok opp vannet igjen.
- Legg i fiskestykkene, la vannet koke opp, trekk kasserollen til side og la torsken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 minutter.
Karrisaus
- Finhakk sjalottløk og surr i flytende margarin sammen med karri til løken er myk, men ikke brun.
- Hell på fiskekraft og la det småkoke i et par minutter.
- Avkjøl sausen litt og pisk inn eggeplomme. Sausen må ikke koke mens eggeplommene piskes inn, da skiller den seg.
- Smak til med salt og pepper og hold sausen varm, gjerne i vannbad.
Server torskeskivene med karrisaus, kokte poteter og grønnsaker.