Marinade av peanøtter gir denne oppskriften en asiatisk smak, mens mozzarellasalaten gir den en smak av Italia. Med kveite, kamskjell og squash er retten komplett.
Ingredienser
600 g kveitefilet, uten skinn og bein
16 stk kamskjell
1 stk squash, grønn
grillspyd
Marinade
100 g peanøtter
2 dl solsikkeolje
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen, malt
salt og pepper
Mozzarellasalat
200 g cherrytomat
200 g mozzarella, fersk
2 dl spinat
salt og pepper
sitronsaft
olivenolje
grillfolie
Framgangsmåte
- Skjær kveite i terninger på ca. 3 cm, og squash i 2 cm tykke i skiver.
Marinade
- Kjør peanøtter i blender sammen med solsikkeolje, hvitløk og spisskummen.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg kveite og kamskjell i marinaden, og la den stå i kjøleskap til neste dag.
- Træ kveite, kamskjell og squash lagvis på grillspyd.
- Pensle squashen med marinaden og grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.
Mozzarellasalat
- Legg cherrytomater i grillfolie og grill til de blir lune.
- Skjær mozzarella i terninger og bland med lune cherrytomater.
- Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.
Server grillspyd med mozzarellasalat ved siden av.
Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.