grillingMarinade av peanøtter gir denne oppskriften en asiatisk smak, mens mozzarellasalaten gir den en smak av Italia. Med kveite, kamskjell og squash er retten komplett.

Ingredienser

- +

600 g  kveitefilet, uten skinn og bein
16 stk  kamskjell
1 stk  squash, grønn
   grillspyd

Marinade

100 g  peanøtter
2 dl  solsikkeolje
1 fedd  hvitløk
1 ts  spisskummen, malt
   salt og pepper

Mozzarellasalat

200 g  cherrytomat
200 g  mozzarella, fersk
2 dl  spinat
   salt og pepper
   sitronsaft
   olivenolje
   grillfolie

Framgangsmåte

  • Skjær kveite i terninger på ca. 3 cm, og squash i 2 cm tykke i skiver.

Marinade

  • Kjør peanøtter i blender sammen med solsikkeolje, hvitløk og spisskummen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg kveite og kamskjell i marinaden, og la den stå i kjøleskap til neste dag.
  • Træ kveite, kamskjell og squash lagvis på grillspyd.
  • Pensle squashen med marinaden og grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.

Mozzarellasalat

  • Legg cherrytomater i grillfolie og grill til de blir lune.
  • Skjær mozzarella i terninger og bland med lune cherrytomater.
  • Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.

Server grillspyd med mozzarellasalat ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.