Grillspydene får en søt og smakfull glasering når de pensles med en marinade med honning og barbequesaus. Med couscous, asparges og kidneybønner er retten komplett.
Ingredienser
300 g kveitefilet, uten skinn og bein
300 g laksefilet, uten skinn og bein
1 dl olje
2 ss barbecue sauce
1 ss honning
1 ts dijonsennep
trespyd
Tilbehør
2,5 dl vann
1 ss olivenolje
0,25 ts salt
2,5 dl couscous
1 bunt asparges
2 ss smør
1 boks kidneybønner, hermetiske
flaksalt
grillfolie
Framgangsmåte
- Legg trespyd i vann ca. 20 minutter.
- Skjær fisken opp i terninger på 4 cm og træ dem på grillspyd.
- Bland sammen olje, barbecue sauce, honning og dijonsennep til en marinade.
- Dryss litt salt på fisken og pensle med marinaden.
- Grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.
Tilbehør
- Kok opp vann med olivenolje og salt, ha i couscousen og rør godt rundt.
- La couscousen svelle i 5 minutter. Rør godt i couscousen med en gaffel så den ikke klumper seg.
- Skjær asparges i biter på 3 cm, og legg dem på et ark dobbelbrettet grillfolie.
- Ha smør og litt flaksalt over aspargesen, og grill i ca. 3 minutter.
- Skyll kidnetbønnene i kaldt vann og la de renne godt av.
- Bland sammen couscous, asparges og kidneybønner.
Server grillspyd med couscous, asparges og kidneybønner.