kveiteGi kveiten en sommerlig smak med lime, sitron og timian, og server med salat og brød. Denne oppskriften vil imponere både i utseende og smak.

Ingredienser

- +

400 g  kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 stk  lime
0,5 stk  sitron
1 ts  rosépepper
1 ts  timian, frisk
1 dl  olivenolje

Salat

1 pakke  ruccolasalat
100 g  cashewnøtter, lettsaltede
12 stk  kapers
0,5 stk  paprika, søt
0,5 glass  hermetisk paprika
   olivenolje
   parmesanost

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker, og dryss litt salt over.
  • Skrell forsiktig av det ytterste skallet av lime og sitron, og finhakk det.
  • Press saften av lime og sitron.
  • Knus rosépepper og bland sammen med skall og saft av lime og sitron, timianblader og olivenolje.
  • Vend fisken i marinaden, og la den stå i 10 minutter på benken.
  • Grill fisken i ca. 3 minutter på hver side.

Salat

  • Ha ruccolasalaten på et serveringsfat, og ha cashewnøtter, kapers og strimlet frisk og hermetisk paprika over.
  • Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan.

Server grillet kveite med salat og brød.