Gi kveiten en sommerlig smak med lime, sitron og timian, og server med salat og brød. Denne oppskriften vil imponere både i utseende og smak.
Ingredienser
400 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 stk lime
0,5 stk sitron
1 ts rosépepper
1 ts timian, frisk
1 dl olivenolje
Salat
1 pakke ruccolasalat
100 g cashewnøtter, lettsaltede
12 stk kapers
0,5 stk paprika, søt
0,5 glass hermetisk paprika
olivenolje
parmesanost
Tilbehør
brød
Framgangsmåte
- Skjær fisken i serveringsstykker, og dryss litt salt over.
- Skrell forsiktig av det ytterste skallet av lime og sitron, og finhakk det.
- Press saften av lime og sitron.
- Knus rosépepper og bland sammen med skall og saft av lime og sitron, timianblader og olivenolje.
- Vend fisken i marinaden, og la den stå i 10 minutter på benken.
- Grill fisken i ca. 3 minutter på hver side.
Salat
- Ha ruccolasalaten på et serveringsfat, og ha cashewnøtter, kapers og strimlet frisk og hermetisk paprika over.
- Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan.
Server grillet kveite med salat og brød.