Hvalbiff er et sunt alternativ på grillen. Komplementer den møre hvalbiffsmaken med hjemmelaget potetsalat og enkel salat. Oppskrift av ernæringsekspert Lise von Krogh fra Bramat.no.
Ingredienser:
(Til 4 personer)
- Basis
600 g hvalbiff av høy kvalitet
– Cirka 150-200 gr biff per person
1 bunt asparges - Dressing marinade;
0.5 dl olivenolje
0.25 stk sitronpresset juice
2 ss timian fersk finhakket
salt og pepper - Potetsalat;
500 g mandel potet eller ny potet
1 boks lettrømme
2 fedd hvitløk finhakket
1 ss timian - Enkel salat
1 pose ruccolasalat
10 stykker reddikskiver
2 stykker vårløk grovhakket - Salatdressing
1 ts dijonsennep
2 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
Honning etter smak!
Samfunnet består av to store klasser: de som har mer mat enn appetitt, og de som har mer appetitt enn mat.
– Nicolas Chamfort
Slik gjør du
– Grillet hvalbiff med potetsalat
1. Pisk sammen ingrediensene til dressingblandingen med gaffel og hell over hvalbiffen et par timer før grilling. La biffen godgjøre seg i dressingmarinade et par timer. Grill deretter i 2-3 minutter på hver side. La midten være rød – da blir biffen mørest. Gjennomstekt hvalbiff blir seigt.
2. Skjær bort den harde enden og grill aspargesen jevnt, direkte på rillene. Legg over på tallerken og ha på en smørklatt over sammen med litt sitronjuice. Krydre med salt og pepper.
3. Kok potetene til de er møre. NB! Mandelpoteten skal kun koke i 10-15 minutter. La potetene dampe litt av seg og la dem kjølne litt. Det er ikke nødvendig å skrelle potetene, kun dele dem i mindre biter. Hvitløk og urter røres inn i rømmen og blandes med potetene.
4. Kutt opp reddiker og vårløk og bland sammen med ruccolasalat i en bolle. Bruk gjerne fioler til pynt.
5. Bland sammen ingredienser til salatdressing. Pisk dressingen med gaffel og hell over salaten.