Breiflabb er en fast fisk som passer bra som grillmat. Den tåler også tøffe smaker, som i denne oppskriften, der du marinerer den i en urteblanding og serverer den med salsa.
Ingredienser
800 g breiflabbfilet
olje
Marinade
0,5 fedd hvitløk
1 ts estragon, frisk
2 ss persille, frisk
1 ss gressløk, frisk
1 stk sitron
1 dl olivenolje
1 ts salt
0,5 ts pepper
Grønnsaksspyd
12 stk småløk
12 stk cherrytomat
olivenolje
salt og pepper
Mangosalsa
1 stk mango
1 stk rødløk
0,5 stk ananas
3 ss koriander, frisk
0,5 stk chili, rød
1 stk lime
Framgangsmåte
- Skjær breiflabb i serveringsstykker.
- Finhakk hvitløk og urtene til marinaden og bland dem med saft av sitron, olivenolje, salt og pepper.
- Legg breiflabbstykkene i marinaden i ca. 30 minutter.
- Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill.
Grønnsaksspyd
- Skrell løk og gi dem et oppkok i vann.
- Træ løk og cherrytomater vekselvis på spyd, pensle med olje og dryss over litt salt og pepper.
- Grill spydene rett på varm grill, snu dem ofte.
Mangosalsa
- Finhakk ingrediensene til salsa og bland dem med saften av lime.
- La salsaen trekke ca. 2 timer i kjøleskap slik at smakene får blande seg godt.
Server grillet breiflabb med grønnsaksspyd og mangosalsa.