breiflabbBreiflabb er en fast fisk som passer bra som grillmat. Den tåler også tøffe smaker, som i denne oppskriften, der du marinerer den i en urteblanding og serverer den med salsa.

Ingredienser

- +

800 g  breiflabbfilet
   olje

Marinade

0,5 fedd  hvitløk
1 ts  estragon, frisk
2 ss  persille, frisk
1 ss  gressløk, frisk
1 stk  sitron
1 dl  olivenolje
1 ts  salt
0,5 ts  pepper

Grønnsaksspyd

12 stk  småløk
12 stk  cherrytomat
   olivenolje
   salt og pepper

Mangosalsa

1 stk  mango
1 stk  rødløk
0,5 stk  ananas
3 ss  koriander, frisk
0,5 stk  chili, rød
1 stk  lime

Framgangsmåte

  • Skjær breiflabb i serveringsstykker.
  • Finhakk hvitløk og urtene til marinaden og bland dem med saft av sitron, olivenolje, salt og pepper.
  • Legg breiflabbstykkene i marinaden i ca. 30 minutter.
  • Ta fisken opp av marinaden og tørk den godt. Pensle med litt olje og legg den på god varm grill.

Grønnsaksspyd

  • Skrell løk og gi dem et oppkok i vann.
  • Træ løk og cherrytomater vekselvis på spyd, pensle med olje og dryss over litt salt og pepper.
  • Grill spydene rett på varm grill, snu dem ofte.

Mangosalsa

  • Finhakk ingrediensene til salsa og bland dem med saften av lime.
  • La salsaen trekke ca. 2 timer i kjøleskap slik at smakene får blande seg godt.

Server grillet breiflabb med grønnsaksspyd og mangosalsa.