Lutefisk - En norsk tradisjonDet blir ofte mye kjøtt og annen usunn mat i julen og da er fisk et glimrende alternativ.

Her følger noen enkle tips om fisk som julemat hvor vi har fokusert på linefisket. Linefisket fisk gir det aller beste produktet som er mulig å oppdrive!

Lutefisk

Lutefisk er vel noe av det norskeste som finnes av våre juletradisjoner og da må råfisken også være av aller høyeste kvalitet. Vår lutefisk er produsert av årest lofotskrei tatt på line og kommer med skinn på en side. Den er produsert av Br. Andreassen på Værøy.

Linefisket torsk

Torsk til jul er en klassisker og har du den rette varianten så blir måltidet en opplevelse også. Vi anbefaler her linefisket kvalitetstorsk fra Barentshavet. Vår torskefilet er beinfri og har skinn på en side slik at den holder seg bedre under trekking. Torsken er merket med Fiskeridirektoratets kvalitetstempel. Produsent er linebåten Geir og rederiet Holmeseth fra Grytastranda på Sunnmøre.

Linefisket kveite

Kveite eller Hellefisk er en nydelig flyndrefisk og ansett som en delikatesse. Vår kveite er tatt på line utenfor kysten av Værøy. Kveita er skjært i skiver på ca 150 gram per skive.

Linefisket steinbit

Steinbit er favoritten til mange og den har mange ulike bruksområder. Vi anbefaler her linefisket flekksteinbit fra Barentshavet. Vår steinbitfilet er skinn og beinfri, og den er merket med Fiskeridirektoratets Quality Award. Det er samme båt, produsent og kvalitetsstempel som for vår torskefilet i verdensklasse.

 

Se også våre oppskrifter for tips om tilberedning!

God jul! 🙂