Bakt torsk med en fyldig tomatisert pastasaus er både enkelt og smakfult. Det kan Tomas Nilsen, bedre kjent som Lovundkokken garantere.
Ingredienser
800 g torskefilet, uten skinn og bein
1 dl salt, grovt
400 g farfalle pasta
Saus
1 stk fennikel, frisk
1 stk løk
1 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 stk chili, rød
1 glass hermetisk paprika
4 dl hermetiske tomater, grovhakkede
4 ss oliven, sort
1 stk sitron
1 potte basilikum, frisk
olivenolje
salt og pepper
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 55 °C.
- Dryss grovt salt over torskefileten og la ligge i 30 minutter.
- Skyll av saltet, tørk fileten godt og skjær den i porsjonsstykker.
- Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og bak i stekeovnen i ca. 30 minutter.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
Saus
- Skjær fennikel, løk, sjalottløk og hvitløk i skiver.
- Rens og finhakk chili.
- Del hermetisk paprika i to, skrap ut frøene og skjær den i fire.
- Ha olivenolje i en gryte og fres løk, sjalottløk og hvitløk til den er gjennomsiktig.
- Tilsett fennikel og chili, og la det surre i ca. 2 minutter.
- Ha i hermetisk paprika og tomat, og la grønnsakene småkoke i ca. 15 minutter.
- Tilsett oliven, og smak til med saft av sitron, salt og pepper.
- Vend pasta og basilikum inn i sausen rett før servering.
Server pastaen med torsk på toppen.