torsk å pastaBakt torsk med en fyldig tomatisert pastasaus er både enkelt og smakfult. Det kan Tomas Nilsen, bedre kjent som Lovundkokken garantere.

Ingredienser

- +

800 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 dl  salt, grovt
400 g  farfalle pasta

Saus

1 stk  fennikel, frisk
1 stk  løk
1 stk  sjalottløk
2 fedd  hvitløk
1 stk  chili, rød
1 glass  hermetisk paprika
4 dl  hermetiske tomater, grovhakkede
4 ss  oliven, sort
1 stk  sitron
1 potte  basilikum, frisk
   olivenolje
   salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 55 °C.
  • Dryss grovt salt over torskefileten og la ligge i 30 minutter.
  • Skyll av saltet, tørk fileten godt og skjær den i porsjonsstykker.
  • Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og bak i stekeovnen i ca. 30 minutter.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

Saus

  • Skjær fennikel, løk, sjalottløk og hvitløk i skiver.
  • Rens og finhakk chili.
  • Del hermetisk paprika i to, skrap ut frøene og skjær den i fire.
  • Ha olivenolje i en gryte og fres løk, sjalottløk og hvitløk til den er gjennomsiktig.
  • Tilsett fennikel og chili, og la det surre i ca. 2 minutter.
  • Ha i hermetisk paprika og tomat, og la grønnsakene småkoke i ca. 15 minutter.
  • Tilsett oliven, og smak til med saft av sitron, salt og pepper.
  • Vend pasta og basilikum inn i sausen rett før servering.

Server pastaen med torsk på toppen.