Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk

Varm-kongekrabbe-med-hvitløk,-soya-og-vårløk_largeSkap et fargerikt og smaksfullt måltid av kongekrabbe. I denne oppskriften serverer du den med stekt vårløk, og en varm marinade av olivenolje, sesamolje og hvitløk.

Ingredienser

- +

300 g  kongekrabbebein, rå
10 stk  vårløk
2 fedd  hvitløk
1 ts  ingefær, frisk
1 ts  reddik
3 ss  soyasaus
1 stk  lime
   olje

Marinade

6 ss  olivenolje
3 ts  sesamolje
1 fedd  hvitløk

Tilbehør

0,25 stk  agurk
   koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler.
  • Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter.
  • Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side.
  • Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe.
  • Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over.
  • Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.

Marinade

  • Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke.
  • Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken.

Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Account