Purregratinert-steinbit_largeEn fargerik og smakfull steinbitrett gratinert med purre og parmesan. Server den med selleripuré og rødvinsaus så har du en skikkelig middag.

Ingredienser

- +

600 g  steinbitfilet, uten skinn og bein
2 dl  purre
1 dl  olivenolje
150 g  parmesanost
1 ts  salt
1 ts  pepper

Selleripuré

300 g  sellerirot
1 stk  potet
2 ss  smør
2 ss  matfløte
   salt og pepper

Rødvinsaus

100 g  gulrot
100 g  kålrot
100 g  løk
100 g  selleri
2 dl  rødvin
50 g  bjørnebær
5 dl  oksekraft
30 g  smør, usaltet
2 ss  smør
   salt og pepper

Tilbehør

   potet

Framgangsmåte

  • Kjør purre, olivenolje og soyaolje til en jevn puré i foodprosessor eller blender.
  • Tilsett revet parmesan, litt etter litt, og smak til med salt og pepper.
  • Dryss salt og pepper på fisken og fordel et tykt lag purrepuré over.
  • Stek fisken midt i stekeovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr.

Selleripuré

  • Skjær selleri og potet i terninger og kok møre i usaltet vann.
  • Hell av kokevannet og damp selleri og potet godt.
  • Mos grønnsakene, og rør inn smør og matfløte.
  • Smak til med salt og pepper.

Rødvinsaus

  • Skjær grønnsakene i små terninger og fres i litt smør til de er blanke og myke.
  • Tilsett rødvin og bjørnebær, og kok væsken inn til det halve.
  • Hell på oksekraft og la sausen koke i 15-20 minutter.
  • Sil sausen og jevn med maisenna.
  • Smak til med salt og pepper og pisk inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da vil den skille seg.

Server fisken med selleripuré og rødvinsaus.