Marit Bjørgens ovnsbakte torsk

Eff nov11 Fotgraf Esten Borgos

Eff nov11 Fotgraf Esten Borgos

I denne oppskriften blir torsken ovnsbakt og gratinert med ost og sennep. Og som alltid er tomat og basilikum er en perfekt kombinasjon, og glimrende følge til fisk.

Ingredienser

- +

800 g  torskefilet, uten skinn og bein
100 g  ost, vellagret
1 ss  sennep, grov
2 ss  matfløte
2 ss  gressløk, frisk
   salt og pepper

Ovnsbakte tomater

10 stk  cherrytomat
1 ss  basilikum, frisk
   salt og pepper
   olivenolje

Tilbehør

   brød, grovt

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær torsken i serveringsstykker og legg dem i en smurt ildfast form.
  • Dryss på salt og pepper.
  • Riv ost og bland sammen med sennep, fløte og finhakket gressløk, og fordel blandingen på torsken.
  • Stek torsken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Ovnsbakte tomater

  • Del hver tomat i to og legg i en smurt ildfast form med snittflaten opp.
  • Dryss over salt, pepper, hakket basilikum og litt olivenolje.
  • Bak tomatene i stekeovnen sammen med torsken de siste 10 minuttene.

Ha tomatene i samme form som torsken og server med brød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Account