Hvalbiff med fløtesaus

Dette er en enkel og tradisjonell oppskrift på hvalbiff med fløtesaus. Den er meget god, rask å lage og du behøver ikke noen spesielle kokkekunnskaper.

Nok til 4 til 5 personer.

Dette trenger du.

  • 1 kilo hvalbiff av topp kvalitet
  • 3 til 5 store Sjalottløk
  • 4 til 6 Sjampinjong (om du liker det)
  • 3 Tørkede einebær
  • 2 til 3 Teskje med Tyttebær
  • 3 dl kremfløte (kan erstattes med matfløte)
  • Pepper og salt
  • Poteter
  • Rosenkål og kokt gulrot, samt kanskje litt blomkål om du liker det

Dette gjør du:

  1. Sett potetene på koking 🙂
  2. Stek Sjampinjongene slik at de ikke vil trekke for mye kraft senere. Legg de til siden når ferdig.
  3. Skjær hvalbiffen i skiver på ca 1.5 cm
  4. Ha litt salt og pepper på  begge sider av de skjærte biffene (ikke overdriv)
  5. Stek (bruk godt med smør) hver enkelt skive i ca 2 minutter på hver side – Høy temperatur.
    VIKTIG: Når du steker 4 til 5 skiver så blir det en del kraft. Denne kraften tømmer du i en panne for seg selv. For hver stekerunde, tøm kraften i pannen.
    – De stekte skivene legger du på en varm tallerken. Fortsett til alle skiver er stekt.
  6. Ta stekepannen til side og tøm all kraft tilbake i stekepannen. Tilsett 1 DL vann og rør rundt. Kok opp.
  7. Legg 3 knuste einebær i kraften som nå ligger i stekepannen
  8. Legg sjalottløk (delt på midten) og sjampinjong i kraften i pannen – Lav temperatur.
  9. Legg alle skiver av hvalkjøtt i pannen
  10. Tøm over fløten og rør forsiktig
  11. Ha i 2 til 3 teskjeer med tyttebær og rør forsiktig.

– La det hele småputre i pannen på lav temperatur i ca 10 minutter mens du nynner på en sang. Men pass på temperaturen og ikke glem å røre forsiktig en gang i blant…

Serveres med kokte poteter, gulrot, rosenkål og litt tyttebær ved siden. Tilsett mer salt og pepper etter behag.

Dette er kjempegodt og noe alle får til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Account