Grillspyd med kveite, kamskjell og squash

grillingMarinade av peanøtter gir denne oppskriften en asiatisk smak, mens mozzarellasalaten gir den en smak av Italia. Med kveite, kamskjell og squash er retten komplett.

Ingredienser

- +

600 g  kveitefilet, uten skinn og bein
16 stk  kamskjell
1 stk  squash, grønn
   grillspyd

Marinade

100 g  peanøtter
2 dl  solsikkeolje
1 fedd  hvitløk
1 ts  spisskummen, malt
   salt og pepper

Mozzarellasalat

200 g  cherrytomat
200 g  mozzarella, fersk
2 dl  spinat
   salt og pepper
   sitronsaft
   olivenolje
   grillfolie

Framgangsmåte

  • Skjær kveite i terninger på ca. 3 cm, og squash i 2 cm tykke i skiver.

Marinade

  • Kjør peanøtter i blender sammen med solsikkeolje, hvitløk og spisskummen.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg kveite og kamskjell i marinaden, og la den stå i kjøleskap til neste dag.
  • Træ kveite, kamskjell og squash lagvis på grillspyd.
  • Pensle squashen med marinaden og grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.

Mozzarellasalat

  • Legg cherrytomater i grillfolie og grill til de blir lune.
  • Skjær mozzarella i terninger og bland med lune cherrytomater.
  • Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.

Server grillspyd med mozzarellasalat ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Account